Megújult a Suzuki Vitara
Hírek, 2024. április. 2.
AS

A Suzuki bemutatta az esztergomi gyárban készülő Vitara megújult változatát, amely finoman átalakított frontrészt, nagyobb érintőképernyőt és fejlettebb vezetéstámogató rendszereket kapott.

 

2015-ben került piacra a Vitara, ami a Suzuki egyik legkeresettebb modellje lett, és a népszerűsége a mai napig nem mérséklődött. 2023-ban csaknem ötezer példányt adtak el belőle a magyarországi piacon, ezzel a harmadik legkelendőbb típusnak számít az S-Cross és az Octavia mögött, 2024-ben pedig alaposan megújulva folytatja sikertörténetét.

 

 

 

Csak finoman igazítottak az eltalált formán, de azért könnyen felismerhető az újdonság. A hűtőmaszk teljesen feketére váltott, rajta krómcsíkkal emelték ki a Suzuki-emblémát, míg az első lökhárítót is átszabták, a fekete keretes, nagyobb légbeömlővel, és a ködfényszórók mellőzésével robusztusabb, mégis letisztultabb hatást kelt.

 

 

 

 

Belső terében a 9 colos érintőképernyő jelenti a legnagyobb újdonságot, ezen már az S-Crossból ismerős új infotainment rendszer kezelhető, vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay kapcsolattal, és a Suzuki Connect okostelefonos alkalmazás is használható az autóhoz. Kínálatában az indigókék-fekete és a titánszürke fényezés is új.

 

 

 

 

Bővült a vezetéstámogató asszisztensek sora, továbbfejlesztették a kétérzékelős autonóm vészfékező rendszert, és újdonság a vezető éberségét figyelő kamera, amelynek lencséje a műszerfal közepére, a korábbi időmérő óra helyére került. A Vitara továbbra is rendelhető a nagyméretű, nyitható panorámatetővel.

 

 

 

 

Nem változott a motorkínálat, a Vitara vásárlója a 1,4 literes, 129 lóerős, turbós benzines és az 1,5 literes, 116 lóerős hibrid benzines motor közül választhat, az előbbihez 48 voltos mild hibrid rendszer és manuális váltó jár, az utóbbi minden esetben automata váltós. A megújult Vitara idén nyáron kerül a Suzuki kereskedéseibe.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új Suzuki Swift
A Suzuki bemutatta a Swift új generációját, ami friss formával, új belsővel és egy újonnan fejlesztett motorral érkezik Európába.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár