Új arcot kapott a Renault Captur
Hírek, 2024. április. 5.
AS

A Renault népszerű szabadidő-autója a márka új stílusában szabott külsőt és androidos fedélzeti rendszert kapott, és már Esprit Alpine változatban is kérhető.

 

2013-ban lépett be a kisebb szabadidő-autók közé a Renault, és a Captur annyira jól sikerült, hogy a kategória egyik legnépszerűbb típusa lett belőle, mostanáig több mint 2,2 millió példányt gyártottak belőle. A jelenlegi második generációja 2019-ben jelent meg, és most jött el az ideje a modellfrissítésnek.

 

 

 

 

Az új Scenic és Rafale mintájára, a Renault legújabb stílusában élesebb, határozottabb vonalakkal szabták a Captur orrát, amivel egyértelműen felnőttesebb hatást kelt. A szűkebb fényszórók közé különleges mintájú hűtőmaszk került, a Renault új emblémájával, ami már nem harap bele a motorháztetőbe, ezért azt is lecserélték.

 

 

 

 

A hátsó részen már kevesebbet változott a Captur, a lámpákon és a lökhárítókon csak keveset igazítottak. A belső tér is ismerős lehet, de az álló formátumú érintőképernyő méretét 9,3-ról 10,4 colosra növelték, rajta az Android Automotive alapú fedélzeti rendszer használható, amire olyan alkalmazásokat lehet telepíteni, mint a Spotify és a Waze.

 

 

 

 

A motorkínálat az ezer köbcentis, 90 lóerős, turbós háromhengeres benzinmotorral indul, az LPG-vel is tankolható változata 100 lóerőre képes. Az 1,3 literes, 130 és 160 lóerős változatban készülő turbós, négyhengeres benzinmotor mild hibrid rendszert kapott, és továbbra is elérhető az 1,6 literes, 145 lóerős hibrid rendszer.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Gyártásra kész az elektromos Renault 5
A Renault bemutatta a retró stílusú elektromos kisautója, az új Renault 5 E-Tech Electric sorozatgyártásba kerülő változatát.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár