Szabadidő-autóként tér vissza az Opel Frontera
Hírek, 2024. április. 10.
AS

Jól hangzó néven mutatta be új modelljét az Opel. A kilencvenes évekbeli őséhez képest az új Frontera egy kompakt méretű szabadidő-autó lett, amit a mild hibrid mellett tisztán elektromos hajtással is kínálnak majd.

 

A kilencvenes években az Opel Frontera az egyik első szabadidő-terepjáró volt, ami útjára indította a kategória mai napig tartó divatját. A három- és ötajtós változatban is kínált modell tulajdonképpen egy Isuzu volt, amit nevére vett az Opel, és a Frontera neve még mindig olyan jól hangzik, hogy most újra elővette a német gyártó.

 

 

Persze az új Frontera legfeljebb a nevében közös az ősével, hiszen ezúttal a Crossland utódjáról van szó. Az Opel még 2017-ben mutatta be ezt a kompakt méretű crossovert, amivel a Merivát váltotta le, és ami az elsők között használta a Peugeot Citroën műszaki alapjait. Az utódjaként megjelent Frontera is a Stellantis építőkészletéből állt össze.

 

 

 

Műszaki tartalmát az új C3 Aircross adta kölcsön, amit a dél-amerikai és ázsiai piacokra már bemutatott a Citroën, és ami hamarosan az európai piacra is megérkezik. Az Opel azonban teljesen egyedi külsőt szabott rá, a jellegzetes fekete maszkkal, és a Frontera elsőként kapja meg a márka megújult villámos emblémáját.

 

 

 

 

Méreteit még nem árulta el az Opel, de a testvérmodellje alapján kikövetkeztethető, hogy a Frontera hossza tizenöt centivel 4,3 méterre, a tengelytávja hét centivel 2,67 méterre növekszik, a csomagtartója 410 helyett 460 literes, és a hátsó ülések ledöntésével 1600 literesre bővíthető. A tetőcsomagtartót 200 kilogrammal lehet terhelni.

 

 

Belső terében az újabb Opelekhez hasonlóan két 10 colos képernyő alkotja a műszerfalat, ezen kívül a Frontera új kormánykereket kap, a vezeték nélküli telefontöltőt hűtéssel is ellátták. A motorkínálata egyelőre nem ismert, de úgy tudni, hogy benzines mild hibrid és teljesen elektromos hajtású változatban is kapható lesz az Opel Frontera.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Elektromos autóként is itt az Opel Astra
A plug-in hibrid után az Opel bemutatta az új Astra tisztán elektromos hajtású változatát, ami kombiként is kapható lesz.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár