Családi kiszerelés – BYD Seal U-menetpróba
Bemutató, 2024. április. 17.
AS

A magyarországi piacra három modellel érkező BYD következő újdonsága egy tágas és kényelmes szabadidő-autó takarékos elektromos hajtással, ami a kínai márkától megszokott módon rendkívül kedvező áron kerül a kereskedésekbe.

 

2023-ban a magyarországi piacra is megérkezett a BYD, amely éppen most lett a Teslát is megelőzve a világ legnagyobb elektromos autókat forgalmazó cége. A kínálatot kezdetben a kompakt Dolphin és Atto 3, valamint a középkategóriás Seal alkotta, most pedig itt a kínai gyártó legújabb modellje, az utóbbival inkább csak a nevében közös Seal U, egy családi használatra is alkalmas szabadidő-autó, természetesen elektromos hajtással.

 

 

 

 

4,79 méteres hosszával a Seal U a nagyobb szabadidő-autók közé tartozik, 2,77 méteres tengelytávja pedig rendkívül tágas utastér kialakítását tette lehetővé. A tér minden irányban bőséges, a hátsó sorban a sík padlónak köszönhetően akár hárman is elférnek. Öt ülés mögött 552 literes a csomagtér, az osztott üléstámlák ledöntésével 1440 literesre növelhető. Az orrában nincs tárolórekesz, de a BYD ugyanis plug-in hibrid változatot is készít belőle.

 

 

 

 

Barátságos dizájnt alkottak a BYD családi autójához, amit a Dolphin és a Seal mintájára az óceán tematikája ihletett a hullámzó vonalakkal. A fekete helyett kék és világosszürke színben is kérhető belső tér is ezt a stílust folytatja, megosztó részletek nélkül, kifogástalan minőségérzettel. Műszerfalán mindent a középen lévő 15,6 colos (az alapmodellben 12,8 colos) érintőképernyő ural, amit gombnyomásra álló formátumúra forgathatunk.

 

 

 

 

Kormánykereke mögött 12,3 colos kijelző mutatja a számlapokat, a jobban felszerelt modellben szélvédőre vetítő head-up display és egymás mellett két vezeték nélküli telefontöltő van. A főbb funkciók közül néhányat a kecses irányváltó kar körüli gombokkal érhetünk el, egyébként kézenfekvő a Seal U kezelése, a menüjét ki kell ismerni, de hangvezérléssel is adhatunk neki parancsot, és okostelefon-alkalmazása is van.

 

 

 

 

A BYD többi modelljéhez hasonlóan a Seal U-nak is a karosszériába épített akkumulátor a lelke, amelynek Comfort változatban 71,8 kilowattóra a kapacitása, 420 kilométeres hatótávval, míg a Design kivitelben már 87 kilowattórás, ezzel 500 kilométert tehet meg egy feltöltéssel. A töltés 11 kilowattal mehet, egyenáramú villámtöltőn a két változat 115 és 140 kilowattra képes, ezzel 27-28 percbe telik a 80 százalékos töltöttség elérése.

 

 

 

 

Mind a két változatnál egy 218 lóerős elektromotor hajtja az első kerekeket, ami egy ekkora családi autóhoz pontosan megfelelő. Nem is a 9,6 másodperces százra gyorsulásával fog lenyűgözni, hanem az azonnali reakcióival, az indulástól elérhető 330 Nm nyomatékával, és a kényelemre hangolt felfüggesztésével. Széria 19 colos kerekein sem érezni, hogy már az alapmodellje is nehezebb két tonnánál, a 15 kilowattóra alatti fogyasztása pedig rendkívül kedvezőnek hangzik.

 

 

Még vonzóbb a Seal U ára, a BYD új szabadidő-autója ugyanis 16 334 000 forintért kapható, és már a Comfort felszereltséghez is széria a panorámatető, az elektromos csomagtérajtó, a szellőztethető és fűthető műbőrkárpitos ülések elektromos állítással, a 360 fokos kamerarendszer és a vezetéstámogató asszisztensek teljes sora, míg a nagyobb akkumulátoros, nagyobb kijelzős, Infinity hifis Design változat 17,5 millió forintba kerül. Az autóra 6 év vagy 150 ezer kilométer, az akkura 8 év garanciát vállal a BYD, és a Seal U az Euro NCAP töréstesztjén is öt csillagot szerzett.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Nem csak az ára jó – BYD Atto 3 és Seal menetpróba
A világ elsőszámú elektromosautó-gyártója a BYD, ami a magyarországi piacra is megérkezett, és ennek alkalmából kipróbáltuk két modelljét, a kompakt Atto 3-at és a több mint ötszáz lóerős Sealt.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár