Elektromos változatban is jön az új Opel Grandland
Bemutató, 2024. április. 23.
AS

Az Opel bemutatta a Grandland új generációját, amely nemcsak nagyobb lett az elődjénél, de már tisztán elektromos hajtású változatban is elérhető lesz.

 

2017-ben jelent meg az Opel kompakt méretű szabadidő-autója, és most jött el az ideje, hogy bemutatkozzon a Grandland második generációja. Az elődjéhez hasonlóan az új Grandland is a Peugeot 3008 testvérmodelljének tekinthető, de a korábbihoz képest jóval nagyobb lett, és a hibridek mellett teljesen elektromos hajtású változata is elérhető lesz.

 

 

Az új Grandland dizájnja az Opel legújabb stílusában készült, az Experimental tanulmányautó ihlette a fényszórók és a hátsó lámpák széles fénycsíkját. Az immár az Opelek védjegyévé vált fekete maszk alá kerültek a vezetéstámogató rendszerek érzékelői, és a megújult villámos emblémát is megvilágították, akárcsak a hátsó lámpák közé került Opel feliratot.

 

 

Az Opelnél hagyományosan nagy figyelmet fordítanak a fényszórókra, és az új Grandland a mátrixfényszórók továbbfejlesztett változatát kapta, oldalanként 25 600 szegmenssel, ami még pontosabb fénykévét ad, a szembejövők vakítása nélkül. A karosszérián krómozást már nem találunk, a Grandland nevét a csomagtérajtóba domborították.

 

 

4,65 méter hosszú, 1,91 méter széles és 1,66 méter magas az új Grandland, ami azt jelenti, hogy nem kevesebb, mint 17 centiméterrel hosszabb, hattal szélesebb és kettővel magasabb az elődjénél, és ez az arányait is megváltoztatta. A tengelytávja tíz centiméterrel 2,78 méteresre nőtt, ami tágasabb utastér kialakítását tette lehetővé, a hátsó lábtér két centivel nőtt.

 

 

 

 

Az új kormánykerék mögött egy kisebb műszeregységet találunk, Pure módban csökkentett mennyiségű információval, amit a szélvédőre vetítő head-up display egészít ki, míg a középkonzolon egy nagyobb, 16 colos érintőképernyőn kezelhető az infotainment, alatta pedig megmaradtak a fizikai kapcsolók a klímaberendezés kezeléséhez.

 

 

A belső térben összesen 35 liternyi pakolóhely található, és ezek közül kiemelkedik a Pixel Box, egy olyan rekesz a mobiltelefonoknak, amely üvegborítást kapott, hogy a készülék látható maradjon. A csomagtartó alapméretét nem árulták el, de azt igen, hogy a három részre osztott hátsó ülések ledöntésével 1641 literesre lehet bővíteni.

 

 

Az új Grandland a jelenlegi generációból ismerős mild hibrid és plug-in hibrid hajtások mellett immár teljesen elektromos változatban is kapható lesz. Az Opel egyelőre csak azt árulta el, hogy a 98 kilowattórás akkumulátorral akár 700 kilométer is lehet a Grandland Electric hatótávja, a 80 százalékos töltöttség pedig 26 perc alatt elérhető.

 

 

Az Opel emellett plug-in hibrid változatot is kínál majd, amelynek egy feltöltéssel 85 kilométer az elektromos hatótávja, míg az alapmodell a 48 voltos hibrid lesz. A továbbfejlesztett vezetéstámogató rendszerekkel a Grandland képes a sebességhatárokhoz igazítani a tempóját, és félautomata sávváltó asszisztenssel is ellátták.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Szabadidő-autóként tér vissza az Opel Frontera
Jól hangzó néven mutatta be új modelljét az Opel. A kilencvenes évekbeli őséhez képest az új Frontera egy kompakt méretű szabadidő-autó lett...
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár