A MINI legújabb modellje az elektromos Aceman
Hírek, 2024. április. 28.
AS

Bemutatkozott a MINI legújabb modellje, az elektromos Aceman, ami a Cooper és a Countryman közé érkezik a kínálatba.

 

A MINI nemcsak a teljes kínálatát megújította rövid idő alatt, de tovább is bővítette a választékot. Az új elektromos Cooper, valamint a benzines és elektromos hajtással egyaránt kérhető Countryman közé érkezik a kínálatba az Aceman, egy kompakt méretű ötajtós crossover, amit csakis tisztán elektromos hajtással szerelnek.

 

 

 

 

Mivel a Countryman jelentősen megnőtt a legutóbbi generációváltással, a hossza 13 centivel 4,43 méteresre növekedett, maradt hely alatta egy kisebb modellnek. Az új Aceman karosszériája 4,07 méter hosszú, körülbelül akkora, mint a Countryman legelső generációjának, ezzel az új elektromos Cooper ötajtós alternatívája lehet.

 

 

 

 

Más méreteiben is a két új modell között helyezkedik el az Aceman. A tengelytávja 2,63 méteres, ami 8 centivel hosszabb, mint az új Cooper, és ugyanennyivel rövidebb, mint az új Countryman hasonló adata. A csomagtartója öt ülés mögött kereken 300 literes, és a hátsó ülések ledöntésével 1005 literesre lehet bővíteni.

 

 

 

 

A dizájn a MINI új stílusát tükrözi, karakteres részletekkel, a Countryman mintájára inkább szögletes fényszórókkal és fényezetlen kerékjárati ívekkel, a karosszériába süllyesztett kilincsekkel, és Union Jack mintájú hátsó lámpákkal. A nagy kerek képernyővel és puha tapintású anyagokkal berendezett otthonos belső is a testvérekéhez hasonló.

 

 

 

 

Két teljesen elektromos hajtású változatban lesz kapható az Aceman, akárcsak az új Cooper. Az alapmodell a 184 lóerős Aceman E, amelynek 42,5 kilowattórás az akkumulátora, ez 310 kilométeres hatótávra elég. A csúcsmodell pedig az Aceman SE, 218 lóerős teljesítménnyel, 52,4 kilowattórás akkuval és 406 kilométeres hatótávval.

 

 

 

 

Míg az Aceman E-nek 7,9 másodperc kell, hogy elérje a százas tempót, addig az Aceman SE-nek ehhez 7,1 másodperc is elegendő, a végsebessége 170 km/óra, míg tölteni 75 és 95 kilowattal lehet a két változatot. A MINI az Essential, Classic és Favored kivitelek mellett JCW csomaggal, egyedi csíkozással és felnikkel is kínálja az új Acemant.

 

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár