Megújult a Cupra Leon és Formentor
Hírek, 2024. április. 30.
AS

Bemutatta a Cupra a Leon és a Formentor megújult változatát, egyedi külsővel, továbbfejlesztett plug-in hibrid hajtással és modernebb belsővel.

 

A Cupra kínálatának javát eddig a Leon és Formentor adta, az előbbi a Seat kompakt autójának sportosabb változata, míg az utóbbi eleve Cuprának született, de még seatos stíluselemeket hordott magán. Most ennek vet véget a két modell ráncfelvarrása, amivel a Cupra új korszakára jellemző egyedi külsőt kapnak, de a tartalmukat is modernizálják.

 

 

 

 

A seatos stílus helyett sportosabb, feltűnőbb arcot kapott a Leon és a Formentor, a jól ismert hűtőmaszk helyett szűkre szabott hűtőnyílással, alatta még nagyobb légbeömlővel a lökhárítóban. A fényszórókat három darab háromszög alakú nappali menetfény teszi felismerhetővé, és a fénycsíkkal összekötött hátsó lámpák is újak, még a Cupra emblémája is világít.

 

 

 

 

Belül nem olyan nagy a változás, de nem is volt rá szükség. Mindenesetre a középen lévő érintőképernyő méretét 12-ről 12,9 colosra növelték, új az infotainment rendszer, és a hőmérséklet állítására szolgáló érintőgombokat megvilágították, és újdonság az opciók közt a Sennheiser által szállított 12 hangszórós, 390 wattos hifi.

 

 

 

 

A kínálat az 1,5 literes, 150 lóerős TSI-vel indul, ezen kívül elérhető a 2.0 TSI is 204 lóerővel, és megmaradt a választékban a 2.0 TDI, ami 150 lóerőre képes. Az öthengeres 2.5 TSI-t már nem lehet rendelni, de csúcsmodelleket a megújult Audi S3-ból és a Golf R-ből ismerős 333 lóerős 2.0 TSI-vel szerelik, összkerékhajtással és drift üzemmóddal.

 

 

 

 

Megújult a plug-in hibrid, immár az 1.5 TSI-vel készül, a 204 lóerős mellett a 245 lóerős változat teljesítményét 272-re növelték. Nagyobb lett az akkumulátor is, 12,8 helyett 19,7 kilowattórás, amivel 54-59-ről több mint 100 kilométerre nőtt az elektromos hatótáv. A töltés teljesítményét 3,6-ról 11 kilowattra növelték, és 50 kilowattal egyenáramon is tölthető lett.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott a megújult Volkswagen Golf
A Volkswagen bemutatta a Golf nyolcadik generációjának megújult változatát, ami átfésült formával és továbbfejlesztett plug-in hibrid hajtással érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár