Két újabb kínai autómárka érkezik a magyar utakra
Hírek, 2024. május. 18.
AS

Két újabb kínai autómárka importőre lesz a Duna Autó. A forgalmazás még idén indul, a DFSK és a Seres kínálatában megfizethető benzines és high-tech elektromos autók is lesznek.

 

Mostanra már a magyarországi piacon is többféle kínai autómárka kínálatából lehet választani, és idén két újabb márka forgalmazását kezdi el a Duna Autó. A 35 éves tapasztalattal rendelkező cégcsoport ezzel már 27 márkát árul, amivel a kínálata az egész régióban a legszélesebbnek számít. Az idei évtől a DFSK és a Seres importőri feladatait is ellátják.

 

 

A Seres az egyik legígéretesebb kínai autómárka, jelenleg a hatodik legnagyobb autógyártónak számít Kínában. A története alkatrészgyártással indult a nyolcvanas években, majd a Dongfeng befektetésével váltak autógyártóvá. Igazi mérföldkőnek számított, amikor saját fejlesztőrészleget nyitottak a kaliforniai Szilícium-völgyben, és a Huawei-jel is együttműködnek.

 

 

A kínai piacon AITO M5, M7 és M9 néven kapható modellek Seres 5, Seres 7 és Seres 9 néven érkeznek az európai utakra. A márka belépőmodellje a Seres 3 lesz, egy 4,35 méter hosszú, elektromos hajtású szabadidő-autó. A márka legérdekesebb modellje azonban a 4,77 méteres Seres 5, amit elektromos és range extender motorral szerelt változatban is gyártanak.

 

 

 

 

A Seres 5 csúcsmodellje 575 lóerős teljesítményre képes, és 3,7 másodperc alatt gyorsul százra, míg a range extender változata bőven 1000 kilométer feletti hatótávolságú. A Seres 7 egy öt méter hosszú SUV, 430 lóerős elektromos változatban, vagy range extender kivitelben 160 kilométeres elektromos hatótávval, míg a márka csúcsmodellje az 5,23 méter hosszú Seres 9 lesz.

 

 

 

A megfizethető modelleket a DFSK márka alatt kínálják majd, például a 4,39 méter hosszú DFSK 500-at és a 4,72 méter hosszú DFSK 600-at, mind a kettő benzines szabadidő-autó. A DFSK-nak lesz egy plug-in hibrid modellje is, és a 4,76 méter hosszú E5-nél több mint 80 kilométeres elektromos hatótávot és meglepően jó árat ígérnek.

 

 

 

 

Az árakra, a garanciafeltételekre és további részletekre még várunk kell, de a Duna Autó ígérete szerint a forgalmazás négy-öt márkakereskedővel már idén elkezdődik. A kereskedések számát 2025-ben 10-15-re növelnék, és az első teljes évben céljuk az egyszázalékos piaci részesedés elérése, ami 1000-1200 eladott új autót jelent.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Jó áron érkezett meg az MG kompakt elektromos autója
Magyarországra érkezett az MG első eleve elektromos hajtásúnak tervezett autója, és a kompakt MG4-et az egy kategóriával kisebb elektromos autóknál is olcsóbban adják.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár