Lada Granta, az új orosz népautó
Hírek, 2011. május. 13.
AS

Népautónak szánja új típusát a Lada, hiszen a Granta nem csak jóval modernebb és tágasabb, de alig kerül többe, mint a kocka-Lada.

 

 

Vlagyimir Putyin mutatta be a Lada legújabb típusát, amely az 1982 óta mind a mai napig gyártott 2107 helyét veheti át a kínálatban. A közönségszavazással Granta névre keresztelt újdonságnak erre minden esélye megvan, hiszen alig drágább, mint a kocka-Lada: a 2107-esért 199 ezer rubelt, mintegy 1,3 millió forintot kértek, míg a Granta alapváltozata 219 ezer rubelbe kerül, vagyis olcsóbb lesz másfélmillió forintnál.

 

 

Ezért az árért persze nem sok felszerelést kapunk: a fényezetlen lökhárítós alapmodellben csak egy légzsák van. A következő szint tartozéka a szervokormány, elektromos ablakemelő és központi zár, de olyan ma már elvárható felszereléseket, mint az ABS és az utasoldali légzsák, csak a klímás csúcsmodellbe szerelnek. A Granta alapmodelljének motorja 1,6 literes, nyolcszelepes, 80 lóerős, de lehet kérni a 16 szelepes modellt is 98 lóerővel. Ez a kivitel 12 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 168 km/óra.

 

 

A Granta a Kalina alapjára épül, alkatrészeinek 70 százaléka megegyezik a kifutó modellel. A maradék 30 százalékban pedig Dacia alkatrészeken osztozik a Lada, a műszerfal egyes elemei például a Sandero típusokból lehetnek ismerősek. A négyajtós Granta csomagtartója 480 literes. A Lada forgalmazása jelenleg a nyugat-európai piacokon is szünetel, hiszen az Euro 5-ös motorral szerelt kivitelek gyártása csak júliusban indul. A Granta megjelenésével sem tűnik el a 2107-es, hiszen gyártása tovább folytatódik Izsevszkben.

 

Olvassa el újabb cikkünket a témában:

Kétmillió forintért ismét kapható új Lada

Bemutató, 2015. december. 17.

Megkezdődött a Lada új autóinak forgalmazása, a kilenc márkakereskedőből álló hálózat kétmillió forinttól kínálja a modelleket, amelyekre ötéves garanciát vállalnak.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár