A Nemzeti Plomba – megszűnik a kilométerórák visszatekerése?
Hírek, 2011. június. 14.
AS

A Nemzeti Együttműködés kormánya a jelek szerint együtt akar működni az autós társadalommal.

(Ez jó, erre vártunk!) Legalábbis annak szimpatikusabb – vásárló – részével, és hadat üzen a neppereknek. (Van belőlük szép számmal, hivatalosnak látszó szinteken is!) Ezért létrehoznak egy központi adatbázist, ahol rögzítik az autók futásteljesítményét.

Ezt, vagyis a km óra állását a törvényjavaslat szerint ellenőrzik majd a rendőrök is közutakon, és továbbítják az adatbázisba. Gondolom, ide fut majd be a műszaki vizsgák és szakszervizek adata is.

Jó ötlet, gondolom most őrült tekerésben van az ország egyik része, az, amelyik hagyományosan átveri a másikat, hiszen ez az utolsó lehetőség. Erről az alacsonyabb számról indul a hazai autópark. Nem tudom, mi lesz a külföldről ezután behozott autókkal addig, amíg nem lesz nemzetközi adatbázis.

Szögezzük le, helyes a törekvés, bár ennek is a füstje a lényegesebb, olyasmi, mint a kátyúvonal volt Kóka úr idejében, ahol az úthibákat jelentettük, aztán nem történt semmi. Szerintem továbbra is ajánlható az én régi módszerem: csak ismert helyről autót venni. A valódi (nem hamis) szervizkönyvvel rendelkező autónak meg a szervizből eddig is felgöngyölíthető volt az előélete.

Ha pedig itt járunk, emlékezzünk meg egy néma főhajtással a MERKUR időkről, és az ottani plombával feltörhetetlenné tett kilométerórákra.

Mi magyarok azt is megoldottuk valahogy!

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár