Ingyenes autóverseny-hétvége a Hungaroringen
Hírek, 2011. július. 1.
AS

A WTCC után ismét újabb ingyenes autóverseny-hétvégét tartanak a Hungaroringen, idén ötödik alkalommal érkezik hozzánk a World Series by Renault.

 

 

Családi autóverseny-hétvégét rendez a Renault a Hungaroringen. A World Series by Renault mindenkinek kínál látnivalót: miközben a pályán folyamatosan zajlanak az autóversenyek és bemutatók, a pálya mellett hatalmas vidámpark várja a család többi tagját ugrálóvárakkal, szimulátorral, dodzsemmel, gokarttal, vetélkedőkkel. Az autókiállításon a Renault régi és jelenlegi autói, valamint kamionjai mellett ott lesz többek közt Ayrton Senna egykori Lotus Renault-ja is.

 

 

A Hungaroring aszfaltcsíkján, amikor nem a versenyek zajlanak, számtalan látványos show szórakoztatja a nézőket: Jean Ragnotti raliversenyző bemutatója, kaszkadőr show és Forma–1-es bemutató a Lotus Renault GP csapatával, utóbbiak boksza egész nap nyitva áll a látogatók előtt. A versenyek három fő kategóriában zajlanak: a WSR csúcskategóriája a Formula Renault 3.5 Series (a szériákat jelölő számok a motor hengerűrtartalmára utalnak literben). Az itt induló versenygépek megszólalásig hasonlítanak a Forma–1-es autókra, ami nem is csoda, hiszen innen került Kubica és Vettel is a száguldó cirkuszba. Az Eurocup Formula Renault 2.0 modelljei is nagyon hasonlítanak a Forma–1-es autókra, és bár ezek a gépek valamivel lassabbak, az izgalmak itt sem maradnak el, hiszen vad előzések tarkítják a futamokat. Nagyon látványos és népszerű az Eurocup Megane Trophy is, amelyben 360 lóerős, az utcai Megane-okra hasonlító modellek harcolnak a jobb helyezésekért. Betétfutamként a magyarországi Lotus Ladies Cup is megrendezésre kerül.

 A WSR hétvégéje ingyenes, a nézőhelyek szabadon választhatók, akár a Szuper Gold Tribün vagy a bokszok épületének teteje, állandóan nyitva a paddock és naponta egyszer kinyit a bokszutca is, ahol bepillanthatunk a kulisszák mögé. Akárcsak a Magyar Nagydíjon, a WSR hétvégéjén is táblák és rendőrök segítik a pályára jutást, de a szervezők ingyenes buszjáratot is indítanak a budapesti Stadionok állomás 12-es kocsiállásáról 7:40 és 20:00 közt 20 percenként. A hétvége pontos programja a www.worldseriesbyrenault.hu oldalon található.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár