A fiatal Renault Baumgartner – Autó2 régi adások sorozat
Videó, 2011. július. 9.
AS

A fiatal Baumgartner az Autó2-nek ebben az adásában beszélt a terveiről: olyan szerviz és szalon lesz hazánkban, mint amilyenek Franciaországban vannak. Ezt akkor még nem hitte senki, talán még ő sem.

 

Ebben az 1990. áprilisi adásban több olyan rész van, amire máig jól emlékszem, annak ellenére, hogy több mint 21 éve forgattam és montíroztam ezeket. Így visszanézve az adást számomra mégis egy olyan riport a legizgalmasabb, amit nem én, hanem Fodor János kollégám készített, és akkoriban nem rágtuk le tőle a körmünket izgalmunkban. Fodor akkor még vagy Híradós volt, vagy már velünk dolgozott a TV2-n, mindegy is, a lényeg az, hogy a Renault meghívta Franciaországba, ahol aztán János rácsodálkozott az autógyártásra és a legendás párizsi Renault szalonra.

 

A tudósítás végén jön az érdekes rész, amikor nyilatkozik az ifjonc Baumgartner „Öcsi”, akit akkor még senki nem ismert a kuncsaftjain kívül. (Korábban Renault és Dacia szerelőként dolgozott a Bicskei utcában.) Öcsi itt beszélt a terveiről: olyan szerviz és szalon lesz hazánkban, mint amilyenek Franciaországban vannak. Ezt akkor még nem hitte senki, szerintem ő sem.

 

A riportban utána Renault F1 hírek jönnek. Ha akkor azt mondja valaki Baumgartner úrnak, hogy a fia – aki riportunk idején 9 éves volt – lesz az első magyar F1-versenyző, nos, arra érdekesen reagált volna!

 


Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár