A Hungaroringen köröz Eszterházy herceg legendás Bugattija
Hírek, 2011. július. 15.
AS

Egy svéd gyűjtőnek, Michael Byströmnek köszönhetően a magyar versenyautózás egyik legendája támad fel egy kör erejéig a július 31-én rendezendő 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj előtt. Eszterházy Antal herceg 1928-ban gyártott és számos versenyen első helyezést elért Bugattija teljesen felújítva, a magyar nemzeti színekben pompázva fog száguldozni az aszfalton, felidézve a múlt század első felének versenyautós életérzését.

 Nem sokat, úgy nyolcvanhárom évet kell visszamennünk a történelemben, hisz Eszterházy Antal herceg 1928 májusában vásárolta meg Bugatti T35C típusú versenyautóját, amellyel számos versenyen vett részt a benzingőztől megfertőződött főnemes. A herceg mindig is büszke volt a magyarságára, és nem sokkal a vásárlás után a magyar nemzeti színekre festette le az autót, és így indult a különböző futamokon. A régmúlt felidézése adta az ötletet a Bugatti jelenlegi tulajdonosának, a svéd Michael Byströmnek, hogy teljesen felújítva és piros-fehér-zöldre festve a Hungaroringen, éppen a július 31-i F1-es magyar futam előtt mutassa meg ismét a magyar közönségnek.

„Hosszas levelezés és egyeztetés után sikerült megállapodnunk Byström úrral a részletekben, így most már biztos, hogy a legendás veterán versenyautó visszatér Magyarországra, hogy a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj rajtja előtt ismét megmutassa magát a közönségnek. A Bugatti ugyanolyan lesz, mint amikor Eszterházy Antal herceg versenyzett vele, azaz nemzeti színekre lesz fényezve” – árulta el a részleteket Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Történelmi pillanatnak leszünk tehát szemtanúi, amikor a legendás Bugatti megtesz egy kört a Hungaroringen.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár