Továbbfejlődött az elektromos Smart
Hírek, 2011. augusztus. 16.
AS

Az elektromos hajtású Smart Fortwo harmadik szériája mutatkozik be idén ősszel, nagyobb teljesítményű motorral, rövidebb töltési idővel és kiterjesztett hatótávval.

 

 

Egyre jobban használható a Smart elektromos változata, a német gyártó már a Fortwo ED harmadik generációjával állt elő, amelyet szélesebb közönségnek szánnak. A Bosch közreműködésével fejlesztett elektromotor immár 75 lóerős és 130 Nm nyomatékú, így 5 másodperc alatt gyorsítja az apró autót hatvanas tempóra, de 13 másodperc alatt a százat is eléri. A végsebesség 120 km/óra.

 

 

A Teslától származó akkumulátort újra cserélték, a nagyobb kapacitású lítiumion egységet gyorsabb feltölteni – otthoni hálózatról nyolc óra, de gyorstöltővel akár egy óra is elég hozzá – és 140 kilométer megtételét teszi lehetővé.

 

 

A második generációs Fortwo ED még csak 18 országban volt kapható és 2000 példányban készült, de a továbbfejlesztett harmadik szériát már legalább 10 ezer példányban gyártják és 30 piacon forgalmazzák. A Smart másik újdonsága egy elektromos meghajtású kerékpár 26 colos kerekekkel, 250 wattos elektromotorral és 400 wattórás lítiumion akkumulátorral.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár