Lebuktak az autópályás csalók
Hírek, 2011. augusztus. 24.
AS

Segítségkérést színlelve próbáltak átverni autósokat német rendszámú Mercedesből a magyar autópályákon, lebukásuk után üldözés és baleset vetett véget a pályafutásuknak.

 

 

Még januárban írta meg történetét egy autós, amelyben segítségkérést színlelve aranynak látszó ékszereket kínáltak neki pénzért cserébe gyanús alakok egy külföldi rendszámú veszteglő autóból. Most ehhez kísértetiesen hasonló eset játszódott le az M1-es autópályán, ám az autó román sofőrje a helyszínre érkező rendőrök láttán elmenekült – mondta el az MTI-nek az ORFK szóvivője.

 

A sztráda 35-ös kilométerénél, a Budapest felé tartó oldalon igyekezett megállítani a férfi autókat német rendszámú gépkocsijához, segítségkérés címen. Egy brit rendszámú autó meg is állt, s a benne ülők adtak is pénzt a férfinak. Eközben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett, hogy az autópályán gyanúsan viselkedik egy német rendszámú autó sofőrje. Egy járőrpár a helyszínre sietett, de a sofőr az igazoltatás alól kibújva menekülni kezdett. A rendőrök erősítést kértek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai ekkor áteresztő pontokkal lassítani kezdték a főváros felé tartó forgalmat.

 

A menekülő autó előbb koccant egy személyautóval, majd hátulról belerohant egy másik autóba. A vétlen kocsiban ülők közül ketten könnyebben megsérültek, míg a menekülő kocsi utasa, egy nő súlyosan megsérült. Őt a budapesti Szent János kórházba szállították. A román sofőrt a bicskei rendőrkapitányságra állították elő. A történteket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

 

MTI, fotó: Mihadák Zoltán

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár