Lada néven kapnak Daciát az oroszok
Hír, 2011. augusztus. 29.
Auto2

Nagy kombival bővül a Lada kínálata Oroszországban: valójában a Dacia Logan MCV átnevezett változatáról van szó.

 

 

Egyre nagyobb részesedést szerez a Ladát gyártó AvtoVAZ-ban a Renault, de felismerte azt is, hogy az orosz márka modellkínálata elavult. Az olcsó kis lépcsőshátú Granta mellé ezért rögtön új modellt mutatnak be: a Dacia Logan MCV alapjára épített Largust.

 

 

A Largus ötszemélyes, hétszemélyes és furgon kivitelben is kapható lesz. Az alapmodell 1,6 literes benzinmotorja nyolcszelepes és 84 lóerős, a tizenhat szelepes kivitel 102 lóerőre képes. Az alapmodellben mindössze egy légzsák van, az utasoldali légzsák, szervokormány, ABS, központi zár és fedélzeti számítógép csak a jobban felszerelt kivitelekhez jár.

 

 

Jövő nyáron indul a Largus forgalmazása Oroszországban, a gyártás Togliattiban folyik majd. A Renault azt is elárulta, hogy a Logan alapját adó padlólemezre a jövőben más Lada-modellek is épülnek.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Alex 2011. szeptember. 10.
nekem sem tetszik
zso1986 2011. augusztus. 29.
Biztos sok embernek jól fog jönni ekkora autó, de a Ladának ez akkor is elég szégyenteljes. A Logan nem korszerűbb a Kalinánál (kivéve, hogy van dízel változata is), és erre mégis adaptálják, mintha ez a 6 éve gyártott Dacia lenne a megmentő. Kicsit olyan az érzésem, mint amikor anno a 124-es Fiat reinkarnációjával megkezdték a termelést. Azóta viszont képesek voltak önerőből, némi segítséggel önálló típusokra, amik a maguk idejében jók is voltak.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár