Megvalósul az Alfa Romeo 4C
Hírek, 2011. augusztus. 31.
AS

2013-ban elérhetőbb árú sportautóval jelentkezik az Alfa Romeo: a 4C négyhengeres turbómotorja kétszáz lóerős teljesítményre képes.

 

 

Genfben a kiállítás egyik legszebb autójának kiáltották ki, és Frankfurtban is nagy figyelmet kap majd az Alfa Romeo tanulmányautója, a 4C Concept, amelyet a matt vörös után most fémes ezüstszínben állítanak ki az olaszok. Egyúttal bejelentik azt is, hogy 2013-ban már megvásárolható lesz a szériaváltozat.

 

 

A 4 méter hosszú, 2,4 méteres tengelytávú, kétüléses, középmotoros, hátsó kerekein hajtott kis sportautó formáját a 8C Competizione ihlette, de az ötszáz darabos limitált példányszámban készült sportautónál lényegesen elérhetőbb lesz a 4C.

 

 

Motorja az 1,75 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor, amely 200 lóerő feletti teljesítményre képes. Hatfokozatú, dupla kuplungos, automatizált váltójával a 4C Concept kevesebb mint 5 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége eléri a 250 km/órát. Az autóhoz szénszálas anyagot és alumíniumot használtak fel, így különösen csekély a tömege: mindössze 850 kg.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár