Teljesen új Defendert tervez a Land Rover
Hírek, 2011. szeptember. 5.
AS

Nagy fába vágta a fejszéjét a Land Rover: négy éven belül leváltaná a több mint fél évszázada csaknem változatlan, klasszikus Defendert. Ennek előfutára a DC100.

 

 

A Defender a Land Rover első modellje, amelyet már több mint fél évszázada gyártanak, és azóta sem változtattak a jól bevált recepten. A jövő kihívásainak azonban már nem felel meg a klasszikus autó, ezért a brit gyártó egy teljesen új generáció kifejlesztésébe fogott. A feladat azért nagyon nehéz, mert úgy kell minden ízében a régi modellt idéznie a újdonságnak, hogy annak érdemei sem csorbulnak, azaz kiváló terepjáró-képessége, elnyűhetetlen egyszerűsége is megmarad, miközben teljesíti az egyre szigorodó biztonsági és károsanyag-kibocsátási előírásokat.

 

 

Formájával a DC100 sikeresen idézi a klasszikust, legalább annyira emlékeztet a Defenderre, mint a ma divatos retró autók. A Land Rover azonban nem elégszik meg ennyivel, nem ez lesz a Defender utódjaként megvalósuló autó, hiszen hangsúlyozták: még csak a négyéves fejlesztési periódus elején járnak. A céljuk az, hogy 2015-ben le tudják váltani az ikonikus modellt egy hasonlóan kiváló és elismert autóval, addig azonban még sok munka vár rájuk.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár