Gyalogosbarát akció indult
Hírek, 2011. szeptember. 22.
AS

Gyalogosbarát elnevezéssel baleset-megelőzési akciót indítottak el Veszprémben, a kezdeményezés célja a gyalogátkelőhelyeken történő balesetek számának visszaszorítása.

 

Noha évről évre csökken a balesetek száma Veszprémben, sok gyalogost ütnek el a kijelölt átkelőhelyeken, tavaly például három halálos áldozat is volt. „A gyalogosok a közúti közlekedés legvédtelenebb szereplői” – állítják a program szervezői. A hirdetmények, plakátok és a sajtó segítsége mellett regisztrációs lehetőség nyílik minden autós számára, hogy csatlakozhasson a programhoz: a járművezető a regisztrációval vállalja, hogy a közlekedés során a gyalogosokkal szemben előzékeny magatartást tanúsít, az autóján pedig egy matrica jelzi, hogy regisztrált „gyalogosbarát”.

 

A matricát elsőként Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter,

Veszprém országgyűlési képviselője ragasztotta fel hivatali autójára. (MTI Fotó: Nagy Lajos)

 

Veszprémben több olyan kijelölt gyalogos-átkelőhelyet – ahol nem működik jelzőlámpa – is kiegészítő piros festékkel láttak el, hogy fokozottabban hívják fel a figyelmet a gyalogosforgalomra és az átkelők védelmére. Oberling József ezredes, az ORFK közlekedés-rendészeti főosztályvezetője közölte: tavaly 2500 gyalogos sérült meg közlekedési balesetben országszerte, s közülük 200-an meghaltak.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár