Ötletekkel teli a Land Rover új terepjárója
Hírek, 2011. szeptember. 23.
AS

Hővisszaverő fényezés, vízhatlan belső, kivehető navigáció és gázlómélység-mérő került a Land Rover új terepjáró-tanulmányába, amelyből a Defender utódja lehet.

 

 

A Defender leváltását készíti elő a Land Rover, ennek első lépcsőjeként mutatta be a DC100 Concept tanulmányautót. Frankfurt előtt már megmutatta a háromajtós terepjáró fotóit, de a kiállításon meglepetésre egy nyitott kivitelt is reflektorfénybe állítottak. A múltidéző, mégis modern formájú autót LED-es fényszórói teszik jellegzetessé, látványos kerekei 22 colosak, míg orrában 2 literes, négyhengeres turbódízel motor és nyolcsebességes automata váltó található.

 

 

A Land Rover tervezői rengeteg ötletet valósíthattak meg a tanulmányautókban. Míg a nyitott Sport modell homokárnyalata az afrikai színvilágot idézi, addig a zárt kivitel ezüstszínű fényezése hatékonyan veri vissza a napsugárzást, így tartja hűvösen a légáteresztő anyaggal burkolt utasteret. Az első sorban hárman ülhetnek, mint a régi Land Roverben, de a középső ülés helyére tárolórekesz kerülhet, ahol mobil eszközeinknek találunk áramforrást.

 

 

Nem maradhatott el a navigációs kijelző, amely a DC100 esetében kivehető, és mivel vízálló burkolatot kapott, az autón kívül is használható. A terepjárást természetesen felező fokozat segíti, de új berendezés, a gázlósegéd is bekerült az autóba. A DC100 gázlómélysége 75 centiméter, vagyis ilyen mély vízen képes átkelni, de közben különféle szenzorok figyelik a vízmagasságot, amelyet az utastérből egy kijelzőn figyelemmel követhetünk.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár