Az XV a Subaru új szabadidő-autója
Hírek, 2011. október. 5.
AS

Az új Impreza alapjaira készült el a Subaru szabadidő-autója, amelyet inkább városi használatra ajánlanak. Az XV benzines és dízelmotorral is rendelhető.

 

 

Az előző generációs Impreza ötajtós változatának alapjaira épült XV még csupán egy karosszéria-készlet volt, ám az új szériás modell már több ponton különbözik az alapokat adó típustól. A 4,45 méter hosszú, 1,78 méter széles és 1,57 méter magas ötajtós modell utasterét tágasnak ígéri a Subaru, a csomagtartó a kerékjavító készlet esetén 380 literes befogadóképességű.

 

 

Mintegy két évtized után teljesen újonnan fejlesztett benzines boxermotorokkal állt elő a Subaru, ezeket találjuk az XV kínálatában is. Az 1,6 literes, 114 lóerős, 150 Nm nyomatékú négyhengeres alapmotorhoz ötsebességes kézi váltó jár, amellyel 6,5 litert fogyaszt száz kilométeren. A 2 literes, 150 lóerős, 196 Nm nyomatékú négyhengeres benzines váltója hatsebességes, fogyasztása 6,9 l/100 km. Mindkét benzinmotorhoz elérhető a Lineatronic fokozatmentes CVT erőátvitel is, ezekkel 6,3 és 6,6 l/100 km az átlagfogyasztás. A 2 literes, 147 lóerős dízel boxermotorral is lehet kérni az autót, ezzel a hatsebességes modell 5,6 l/100 km-t fogyaszt.

 

 

Az XV természetesen összkerékhajtású, a kézi váltós kivitelekhez zárható differenciál is kérhető, míg az emelkedőn való elindulást segítő Hill Start alapfelszerelés. Az alapmodellben hét légzsák van, közte a vezető térdlégzsákja, míg opcióként elektromosan állítható ülések, navigációs rendszer, bluetooth kihangosító és kulcsnélküli nyitás-indítás is kérhető. A 17 colos kerekeken gördülő XV elsőként 2012 elején látható a kereskedőknél.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár