Ki járatja le a Magyar Autóklubot?

A MAK elnöksége elmarasztalta azt az újságírót, aki felhívta a figyelmet a szolgáltatások drágaságára, az érdekvédelmi munka elhanyagolására, a pénzügyi működés átláthatatlanságára. Azért is, mert kérdezni mert a főtitkár magas fizetéséről, drága utazásairól, luxus szolgálati autójáról. A MAK elnöksége kiadott egy elmarasztaló nyilatkozatot. Mi is írtunk egy nyilatkozatot a nyilatkozatról. Íme:

 

Tisztelt Magyar Autóklub Elnökség!

 

Önök azt nyilatkozzák: „Az újságíró közelmúltban megjelent vádaskodó cikkei alapján minden jel arra mutat, hogy valós célja a Magyar Autóklub Országos Elnökségének, elnökének és főtitkárának lejáratása.”  http://www.autoklub.hu/hirek/magyar-autoklub-orszagos-elnoksegenek-nyilatkozata

Mikor járat le valakit egy állítás és egy kérdés?

Az állítás akkor, ha negatív és igaz, a kérdés akkor, ha a rá adandó válasz szégyenletes.

Ha az állítás téves, cáfolni kell, a kérdésre meg válaszolni. Ilyen egyszerű lett volna ez a dolog.

De nem. A kérdésekre nincs válasz, az állításoknak nincs cáfolata, de van egy nyilatkozat. Az elnökség tehát nem abban látja a feladatát, hogy helyes útra irányítsa az elnököt és a főtitkárt, és elszámolásra, válaszadásra kötelezze, már csak az elnökség által képviselt klubtagok érdekében is. Nem. Az elnökség elfogadja azt, hogy a főtitkár és az elnök kitilt a sajtótájékoztatóról újságírókat, és a beengedettek kérdéseire sem válaszol.

Az elnökség a nyilatkozatban megvádolt újságíró megkérdezése nélkül ítéletet mond felette és nagy nyilvánosság előtt rombolja jó hírnevét. Pedig ha megkérdeznék őt, akkor talán más kép alakulna ki az elnökségben. De ez az elnökség pont ezt nem akarja. Szemét és fülét befogva ellenszavazat és tartózkodás nélkül sorakozik fel az főtitkár és elnök mögé. Egyértelmű helyzet. De ezúton hívjuk fel az elnökség minden egyes tagjának figyelmét arra, hogy ezután senki nem hivatkozhat arra, hogy nem tudott a kétes ügyekről. Most már olyan a felelősség is, mint a főtitkár támogatása: 100%-os!

Várjuk a büntető feljelentést!

 

Autó2 Klub

Egyet ért Ön a Magyar Autóklub elnökségének állásfoglalásával?
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár