Személyre szabható műszerek az új Cadillacben
Hírek, 2011. december. 7.
AS

Vadonatúj limuzint mutatott be a Cadillac, az XTS érdekessége pedig nem a formája vagy a hajtáslánca, hanem a jövőt idéző műszerfala. Nézze meg videón, hogyan működik!

 

 

Megújult a Cadillac legnagyobb modellje: a teljesen új fejlesztésű XTS egyszerre váltja le a korábbról itt maradt DTS, valamint a kissé jellegzetesebb STS típusokat. Az XTS is folytatja azt a formai irányvonalat, amit a rövid ideig az európai piacra is behozott CTS kezdett meg, de annál valamivel lágyabb a vonalvezetése. A terjedelmes limuzin 5,13 méter hosszú, a tengelytávolsága 2,82 méteres, ezért utastere különösen tágasnak ígérkezik. A csomagtartó mérete sem elhanyagolandó, 509 literes.

 


Az XTS motorja 3,6 literes, 300 lóerős és 359 Nm maximális nyomatékú V6-os benzines, hatfokozatú automata váltóval, amely az alapmodellben az első kerekeket hajtja, de összkerékhajtású kivitele is elérhető, hátul oldalaként aktív nyomatékelosztással. A 19 vagy 20 colos kerekeken gördülő autót adaptív lengéscsillapítás-szabályzással is felszerelték.

 

 

Mégsem a forma vagy a hajtás, hanem a belső tér az XTS legérdekesebb része. A képeken, vagy első ránézésre még semmi különöst nem látni: igényes anyagok és kellemes formák fogadják a vezetőt. A startgomb megnyomására azonban életre kel a műszerfal, amit a legjobban a gyári videofilmen nézhetünk meg. A műszeregységet 12,3 colos színes képernyő helyettesíti, amelyet négyféleképpen rendezhetünk át, a klasszikus számlapostól a modern digitális kiosztásig.

 

 

A középkonzolra is méretes érintőképernyő került, az alapmodellben 20 colos, felárért 32 colos méretben, ráadásul kapacitív felülettel, tehát a táblagépek mintájára ujjunkkal húzhatunk át rajta ikonokat vagy nagyíthatunk a térképen. A kijelző alatti panel pedig felnyitható, a Chevrolet Orlando mintájára mobiltelefont vagy hordozható médiajátszót lehet elrejteni itt.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár