Amerikai autó Alfa Romeo-alapokon
Hír, 2011. december. 7.
Auto2

Az amerikai alapú Fiat és Lancia modellek után hamarosan megérkezik az első olasz alapokra épített Dodge is: a Dart bemutatóját a januári detroiti autószalonon tartják.

 

 

A Dodge nyilvánosságra hozta az első ízelítő részletfotókat Dart nevű új modelljéről. A név nem új, hiszen a hatvanas-hetvenes években már gyártottak ilyen néven kompakt méretű autót, még ha nem is lett legendás típus belőle. A Caliber utódjaként bemutatkozó új Dart lesz az első olyan Dodge, amely a Fiat és Chrysler együttműködésének keretében készül el, az alapjait ugyanis az Alfa Romeo Giulietta adja.

 

 

Megnyújtották és kiszélesítették az alapul szolgáló padlólemezt a Dart megtervezéséhez, amely a Dodge jellegzetes négy részre osztott hűtőmaszkját és széles hátsó lámpáig kapja. Vörös színével és 18 colos kerekeivel igazán sportosnak ígérkezik az autó, amely menetteljesítményeivel teljesíti a várakozásokat. Háromféle motorral készül majd: az 1,4 literes Multiair turbós benzinmotor mellett 2 és 2,4 literes négyhengeres szívómotorokkal lesz kapható. Európában egészen biztosan nem lesz elérhető a Dodge Dart, mégis érdemes odafigyelnünk rá, hiszen az Alfa Romeo 159 utódjaként beharangozott Giulia is a Giulietta meghosszabbított padlólemezére épül majd.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
puskasadam 2011. december. 12.
Nem tartozik a tárgyhoz, de indult egy jópofa webes játék, amiben a férfi és a női sofőrök mérhetik össze tudásukat, ügyességüket. Ha van kedvetek, csatlakozzatok: [link] Gokart bérletek várják gazdáikat! :))
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár