Amerikai autó Alfa Romeo-alapokon
Hírek, 2011. december. 7.
AS

Az amerikai alapú Fiat és Lancia modellek után hamarosan megérkezik az első olasz alapokra épített Dodge is: a Dart bemutatóját a januári detroiti autószalonon tartják.

 

 

A Dodge nyilvánosságra hozta az első ízelítő részletfotókat Dart nevű új modelljéről. A név nem új, hiszen a hatvanas-hetvenes években már gyártottak ilyen néven kompakt méretű autót, még ha nem is lett legendás típus belőle. A Caliber utódjaként bemutatkozó új Dart lesz az első olyan Dodge, amely a Fiat és Chrysler együttműködésének keretében készül el, az alapjait ugyanis az Alfa Romeo Giulietta adja.

 

 

Megnyújtották és kiszélesítették az alapul szolgáló padlólemezt a Dart megtervezéséhez, amely a Dodge jellegzetes négy részre osztott hűtőmaszkját és széles hátsó lámpáig kapja. Vörös színével és 18 colos kerekeivel igazán sportosnak ígérkezik az autó, amely menetteljesítményeivel teljesíti a várakozásokat. Háromféle motorral készül majd: az 1,4 literes Multiair turbós benzinmotor mellett 2 és 2,4 literes négyhengeres szívómotorokkal lesz kapható. Európában egészen biztosan nem lesz elérhető a Dodge Dart, mégis érdemes odafigyelnünk rá, hiszen az Alfa Romeo 159 utódjaként beharangozott Giulia is a Giulietta meghosszabbított padlólemezére épül majd.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár