Kész a 480 lóerős Nissan Juke-R
Hírek, 2011. december. 8.
AS

Elkészült a Nissan egyik legőrültebb tanulmányautója: a Juke-R prototípusában a divatos crossover kisautó karosszériája alá a GT-R hajtáslánca került.


Nem először szerel nagy motort kisautóba a Nissan: a Micra előző generációjába először a brit túrakocsi-bajnokságban szereplő Primera kétliteres négyhengeresét, majd egy izgalmasabb Micra prototípusba a 350Z hajtásláncát szerelték be. Most még őrültebb szörnyeteg született: a Juke-R a kiskategóriás crossover karosszériáját házasítja a GT-R sportautó hajtásláncával. A 3,8 literes, dupla turbós V6-os benzinmotor 485 lóerőt teljesít a kisautóban.


A Juke-R építéséről részletes dokumentációt adott közre a Nissan. Két prototípus készült, egy bal- és egy jobbkormányos kivitel, amelyeket különféle teszteknek vet alá a gyártó. Az elkészültük után nem sokkal a menetteljesítményeit is közreadta a japán márka: a Juke-R álló helyzetből 3,6 másodperc alatt éri el a százas tempót, és a gyorsulási versenyeken megszokott távot, a negyed mérföldet 11,44 másodperc alatt futja le.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár