Dr. Kovács Kázmér az ATV-ben
Hírek, 2011. december. 9.
AS

Dr. Kovács Kázmér nyilatkozik az ATV Start című reggeli műsorában. Mindezt dr. Kovács Kázmér magán-szakemberként, Kovács Kázmér ügyvéd névaláírással tette. Nem hangzott el a felkonferálásban sem, hogy ő a MAK képviselője. Lehet ez véletlen is, de nagy valószínűséggel dr. Kovács érezte, hogy most ez nem az a pillanat, amikor a Magyar Autóklub nevében kell megnyilvánulnia.

 

Dr. Kovács Kázmér nyilatkozik az ATV Start című reggeli műsorában. Az alapvető kérdésre, miszerint elő lehet-e állítani olyan állapotot hazánkban, hogy A városból B várost csak fizető úton lehessen megközelíteni, igazából nem tud válaszolni, itt mellébeszél. Nem kötelező tudni egy közlekedési jogásznak, hogy az alaptörvény és törvények hogyan szabályozzák ezt a kérdést. Megvizsgálják – nagyjából ez az ígéret, amit tesz.

Ettől a gondolattól eltekintve, amibe egy kicsit – nagyon – belezavarodott, minden mondatával egyetértek. Beszélt arról, hogy miért rossz a négynapos autópálya-matrica megszüntetése, és szólt a baleseti adó ellen is. Mindezt dr. Kovács Kázmér magán-szakemberként, Kovács Kázmér ügyvéd névaláírással tette. Nem hangzott el a felkonferálásban sem, hogy ő a MAK képviselője. Lehet ez véletlen is, időhiány magyarázattal, bár eddig mindig volt ennek elmondására 3 másodperc idő. Nagy valószínűséggel dr. Kovács érezte, hogy most ez nem az a pillanat, amikor a Magyar Autóklub nevében kell megnyilvánulnia. Pedig ő a MAK Jogi- és Érdekvédelmi Bizottságának vezetője. De dr. Kovács Kázmér jó szakember és érzi, hogy baj van. Ezért talán ő őrzi az inkognitót, vagy már távolodik is a hajótól, ami süllyed.

Mondjuk ki: jelen pillanatban a Magyar Autóklub nem alkalmas a magyar autósok érdekképviseletére. Ugyanis hiteltelen. Hogyan tehet szóvá egy olyan szervezet áremelést, adóemelést vagy bármit, amelyik nem számol el saját ügyeivel sem a tagok felé. Hogyan panaszkodhat az autós társadalom rossz helyzete miatt egy olyan szervezet, amelynek vezetői luxusra – A8-as Audira, luxusszékházra és luxusutakra – költik az autósok pénzét. Miért lenne hiteles az a klub, amelynek főtitkára újságírók előtt kijelenti, ő és az elnök tengerentúlra csak milliókért, és csak első osztályon hajlandó utazni, hogy ne kapjon szívinfarktust. Nos, a magyar autósnak pont az ilyen főtitkároktól emelkedik a vérnyomása, ami mint tudjuk, erős rizikófaktor.

Tudom, korábban éppen az érdekképviselet megszűnését róttam a szervezet szemére, de akkor még azt hittem, csak ezzel és a működéssel van baj a MAK-nál. Azóta azonban tudom, a hitelesség is hiányzik. Tehát elsőként a MAK-nak kell beszámolnia a tagoknak és az autós társadalomnak. Nyilvánosságra kell hozniuk, mennyit keresnek a vezetők, miért jár nekik alanyi jogon a felesleges és manapság megengedhetetlen luxus, és miből és mennyiért építették fényűző új székházukat. Utána kell egy tisztújító küldöttközgyűlés, és aztán neki kell ugrani a komoly munkának, mert van dolog bőven. De ezt csak becsületes, tisztességes, bizalmunkat bíró emberekkel lehet elkezdeni.

Még egy gondolat dr. Kovács Kázmérról. Neki kétségkívül elévülhetetlen érdemei vannak. Sokat tett az autós társadalomért, közben el is nyerte méltó jutalmát, sztárügyvéd lett az ehhez járó jövedelemmel.

Voltak kérdéses ügyei, érdekes lenne tudni, hogy a magánügyben az ELMKA ellen indított peréért kapott-e díjazást a MAK-tól? Minden bizonnyal nem, de ez a kint is vagyok bent is vagyok állapot időnként furcsa dolgokat produkál. Például azt is, hogy jó másfél éve, miközben a MAK Jogi- és Érdekvédelmi Bizottságát vezette, nem nyilatkozott lapunknak, mondván egy másik lapnak a szerződött munkatársa. Ezt mi már akkor is összeférhetetlennek tartottuk, de nem vitatkoztunk, félreálltunk, letöröltük.

Ez az eset is rámutat arra, hogy milyen érdekességeket teremt, amikor egy társadalmi szervezet megbecsültsége és lobbiereje a piacon is megméri magát párhuzamosan. Ez nem tiszta helyzet.

A Magyar Autóklub tisztázatlan ügyei jelenleg még a négynapos autópálya-matrica eltörlésénél is veszélyesebbek. Utóbbinál legalább tudjuk. mi a cél. Újabb sarc az autósnak, hogy egy piciny lyukat be lehessen tömni a költségvetésen. Ezt nem szeretjük, viszont értjük. Sokkal nagyobb a baj a Magyar Autóklubnál, amit szeretnénk, de nem értünk. Az autós társadalom jelenlegi legsúlyosabb érdeke, hogy ott rendet tegyünk, hogy egy gazdaságilag átlátható, erkölcsileg feddhetetlen autóklub tárgyaljon a hatalommal az autósok érdekeinek védelmében.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár