Hegedűs Oszkár és az igazmondás
Hírek, 2011. december. 20.
AS

Hegedűs Oszkár nyilatkozott az Autóséletnek. Mivel velünk is foglalkozik, reagálunk az írásra.

 

Megjelent az Autósélet legfrissebb száma. A lapkészítést szemmel láthatóan kivették a főszerkesztő kezéből (aki a vezető jogtanácsos lánya), mert a lap sokkal olvashatóbb lett, és már nincsenek benne olyan butaságok, hogy „télen szélesebb gumiabroncs kell, mert az jobban tapad a jégen”. Ha mást nem, ennyit elértem az írásaimmal, meg azt, hogy észrevették, nem elég csak ennyit adni a klubtagoknak, az Autósélet például 52 oldalas lett. Ennek az 52 oldalnak egy részében velem (velünk) foglalkoznak, nagyon színvonalasan, például:

„Ezen személyek (félreértelmezett) példaképe vélhetően a „sztár” Petrocelli lehet, csak nem egy lakókocsiból kiindulva az arizonai Tusconig, hanem két autóval Dömsödig.”

LKR jegyezte a múlt havi számban ezt a bátor és nem kevésbé szellemes mondatot.

 

Szellemes utalás az Autósélet cikkében. Kattintson a nagyításért!

 

Erre akkor nem is reagáltam, mert nem érinti a lényeget, de a mostani lapban (amelyben közlemény tudatja, hogy jogi lépéseket tesznek ellenem) külön irt rólam az elnök úr is. Hegedűs Oszkár ezt találja mondani:

„Ez az állítás (mármint, hogy a klub szolgáltatásai drágábbak az átlagosnál – a szerk.) kifejezetten nevetséges. De ne én cáfoljam, tegyék ezt meg helyettem a számok. Tessék összemérni a szolgáltatási díjakat egy-egy szerviz díjaival. Lehet a levegőbe beszélni, lehet vagdalkozni, de ha már valaki ezt teszi, legalább tegye úgy, hogy azt a tények egykönnyen ne cáfolhassák.”  Eddig az idézet.

Kezdjük a végén:

Hegedűs Oszkár, a Magyar Autóklub elnöke szerint lehet a levegőbe beszélni, de ezt úgy kell tenni, hogy ne lehessen megcáfolni.

Nos, nem, Hegedűs úr! A mi értékrendünk szerint nem lehet a levegőbe beszélni. A mi értékrendünk szerint igazat kell mondani, és mi példákkal igazoltuk, hogy az Autóklub szolgáltatásai a piacinál drágábbak. Még a mai állapot szerint is (MAK honlap, 2011-12-20) a Magyar Autóklub  25 160 Ft+áfáért ad egy 72 Ah-s Bosch akkumulátort, ami bruttó 31 450 Ft. Egy ennél újabb és nagyobb teljesítményű Bosch 74 Ah-s akkumulátor az akkumulatoroutlet.hu-nál – szintén ma – bruttó 25 900 Ft-ba kerül.

Az Önök ára tehát 5550 forinttal, azaz 22%-kal több, miközben klubtagokról van szó, akik díjat is fizetnek. Csakúgy, mint a többi szolgáltatásuk ára, azoké, amelyeket cikkünkben jeleztünk.

Tehát Ön az, Hegedűs úr, aki a levegőbe beszél, de ami nagyobb baj, nem mond igazat. A cáfolattal meg nem is bajlódik, mert tudja, hogy igazunk van.

„Beszéljenek helyettünk a számok” – mondja, és egyetlen számot vagy adatot nem említ.

Ekkora semmitmondás azért még manapság is feltűnő!

Azt írja máshol:

„A Magyar Autóklub 111 éve létezik, pontosan tudható hol érhető el, minden szolgáltatása és annak minősége számon kérhető.”

Ezt arról a MAK-ról írja, amely egyetlen e-mailre és telefonhívásra sem válaszol, ha újságírói kérdésekről van szó. Újságírókat nem enged be a tájékoztatójára, akiket beenged azoknak sem ad választ, a sajtóban megjelent állításokat nem cáfolja, nem kér helyreigazítást, pedig a sajtótörvény értelmében ezt megtehetné.

Ön, Hegedűs Oszkár nem válaszolt a luxusútjait firtató kérdéseinkre sem, nem cáfolta, hogy milliókból repülget különböző kongresszusokra a világban, időnként a felesége társaságában.

Nem talál kivetni valót abban, hogy a klubtagságot alapvető, a klub gazdálkodását érintő adatokról sem tájékoztatják, és rendjén valónak tartja a főtitkát fejedelmi javadalmazását is, csakúgy, mint a saját előjogait.

Hegedűs úr! Jelen helyzetben mi konkrétumokról beszélünk, az Ön írása azonban nélkülözi ezeket. A cikk elolvasása után kerestem Önt az irodájában, de azt a választ kaptam – és ezen nem lepődtem meg –, hogy Ön külföldön tartózkodik, és csak jövőre lesz Magyarországon.

Várom jelentkezését, a számom a titkárságán meghagytam. Beszéljünk azokról a számokról, amelyek az Ön cikkéből kimaradtak. Erre kérjük Önöket már több mint egy fél éve!

Önök szerint tesz jogi lépéseket a Magyar Autóklub az Autó2 Klub ellen?
Ön szerint ad interjút Hegedűs Oszkár, a MAK elnöke Dömsödi Gábornak?
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár