Takarékos az új magyar Credo autóbusz
Hírek, 2011. december. 21.
AS

Költségtakarékos elővárosi autóbuszt fejlesztett ki a Kravtex csoport, a Credo Econell 12 teljesen új konstrukció, kis súlya, hatékony és környezetbarát motorja révén kevesebb üzemanyagot fogyaszt.

 

 

Évente akár egymillió forinttal csökkenthető a üzemeltetés költsége az elöregedett járművekéhez képest – mondta Krankovics István ügyvezető igazgató az új gyártmány hétfői bemutatóján Győrben. A járművet a negyvenfős mérnökcsapat tizenkét hónap alatt fejlesztette ki.

Az Econell tizenkét méter hosszú, kétharmadrészt alacsonypadlós, klimatizált. Belső tere tágas, s a főkonstruktőr szerint Európában egyedülálló módon tették alkalmassá kilencven utas befogadására egyebek között az üzemanyagtartály-rendszer áthelyezésével. A mozgássérültek rokkantkocsival is fel tudnak szállni a járműre. A főegységek az 5,9 literes Fiat Powertrain Technologies motor kivételével Magyarországon készülnek, a futóműveket például a győri Rába szállítja. Árarányosan mindössze tizenöt százalék az import az új konstrukcióban. A buszból Econell 18 néven csuklós változat is készül.

 

 

A Kravtex cégcsoport jelenleg huszonnégy különböző autóbusztípussal rendelkezik. Az idén mintegy nyolcvan járművet értékesít, s árbevétele várhatóan 8 százalékkal elmarad a tavalyi közel 7 milliárd forinttól. A vállalkozás nyugat-európai gyártók számára vázelemeket, részegységeket értékesít, s a cégcsoporthoz tartozó Kühne Zrt. mezőgazdasági gépgyártásból származó forgalommal járul hozzá az árbevételhez.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár