2013-ban érkezik a vadonatúj Ford Mondeo
Hír, 2012. január. 9.
Auto2

2013-ban kerül az európai kereskedésekbe az új Ford Mondeo, amely megegyezik a detroiti autószalonon leleplezett Fusion új generációjával.

 

 

A kilencvenes évek után ismét világautóvá válik a Ford Mondeo. A középkategóriás autó vadonatúj generációja ugyanis megegyezik a Ford Fusion új generációjával, amelyet a detroiti autószalonon mutattak be. A karosszéria ugyanaz, de a technika eltérő, amelyet a helyi piacok igényei szerint alakítottak ki.

 

 

A 4,87 méter hosszú, 1,85 méter széles és 1,48 méter magas négyajtós autó tengelytávja 2,85 méter. Szemből a korábbi Evos Concept tanulmányautóra hasonlít a trapéz alakú hűtőmaszkkal és a sportos fényszórókkal, míg az arányok és a hátsó lámpák a Mondeo jelenlegi generációját juttatják eszünkbe. Az utastér a Focus szétszórtságához képest jóval hagyományosabb és áttekinthetőbb berendezésű.

 

 

Az amerikai Fusion motorkínálata a 2,5 literes, 170 lóerős négyhengeres benzinessel indul. Ennél izgalmasabbak az 1,6 literes, 180 lóerős és 2 literes, 240 lóerős Ecoboost turbómotorok, amelyek nálunk is elérhetők lesznek. Az 1,6-oshoz hatsebességes kézi váltó jár, opció a hatfokozatú automata, a többihez utóbbi a széria. Újdonság, hogy most elsőként összkerékhajtás is rendelhető lesz a 240 lóerős motorhoz.

 

 

Mindjárt két hibridváltozat is megjelenik az amerikai Fusion választékában. A Fusion Hybrid 2 literes, négyhengeres benzinmotorja az előd 2,5 litereséből készült, az elektromotorral együtt 185 lóerős az autó, amely lítiumion akkumulátorban tárolja az energiát. A Fusion Energi ennél is fejlettebb, hiszen konnektorról tölthető, és akár nagyobb távot is meg lehet vele tenni csupán elektromotoros üzemmódban. Ezt a kivitelt a bal első kerék mögötti töltőnyílásról lehet felismerni.

 A vezetést segítő berendezésekből nem lesz hiány, így aktív távolságtartó tempomat, holttérfigyelő rendszer, sávtartó berendezés és parkolást segítő rendszer is megtalálható lesz benne. A Detroitban bemutatott Fusion után 2012-ben jelenik meg az európai Mondeo, amely dízelmotorral és kombi karosszériával bővülve valószínűleg 2013-ban kerül a kereskedésekbe.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
StingRay 2012. január. 9.
ez egy valóban nagyon jól eltalált formájú autó, csak 2013 még messze van...
dg1 2012. január. 9.
Ez gyönyörű! Mindig is szerettem volna egy Ford árú Aston Martint!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár