A 3-as BMW-re támad az új kis Cadillac
Hírek, 2012. január. 12.
AS

A Saab 9-3 alapjaira épült BTS után sikeresebb recept szerint tervezett autót a Cadillac: az ATS hátsókerék-hajtásos lesz.

 

 

Detroitban mutatta be új középkategóriás típusát a Cadillac. Az autó a BLS utódja lesz, amely a Saab 9-3 műszaki alapjaira épült, és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig dízel és kombi kivitele is volt. Csak éppen a márka hangulata hiányzott belőle, ami az ATS esetében megvan. A 4,64 méter hosszú, 1,81 méter széles és 1,42 méter magas, 2,78 méteres tengelytávú autó a CTS formavilágát folytatja, és a kategóriában cseppet sem szokatlan módon hátsókerék-hajtásos, valamint összkerékhajtású kivitele is rendelhető.

 


Az alapmotor 2,5 literes négyhengeres 203 lóerővel, ezt követi a 2 literes, négyhengeres turbómotor 274 lóerős teljesítménnyel, a sort pedig a 3,6 literes V6-os zárja 323 lóerővel. Az ATS tervezésekor a vezethetőséget is szem előtt tartották, az autó ezért az ideális, 50:50 százalékos súlyelosztással rendelkezik, és a tömegét is alacsonyan tartották. A tesztköröket pedig a Nürburgringen futotta a középkategóriás Cadillac. A detroiti premier után Európában is szerencsét próbálnak majd a típussal, amelyhez ezért dízelmotort is terveznek.A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár