Bemutatkozott a Maybach kupé
Hírek, 2010. október. 6.
AS

Egy Xenatech nevű német cég leleplezte a Maybach 57S alapjaira épülő, 586 ezer font értékű, vagyis átszámítva 180 millió forintos Maybach kupét, amely ezidáig csak a tervezőasztalon létezett.

 

 

Mindössze 100 példányban készül majd, és egytől egyig kézzel. A kupét az 57S-sel megegyező alapokra építik, és a motor sem változott, azzal megegyező ikerturbós 6 literes V12-es erőforrás kerül a motortérbe. Viszont a karosszérián alapos változtatásokat hajtottak végre, mígnem megkapta a végső formáját.

 

 

Az ajtók méretét megnövelték, hogy megkönnyítsék a hátulra való beszállást, az ablakok ívét pedig a kupé formai követelményeinek megfelelően alakították át, anélkül, hogy ezzel csökkentették volna az autóban a térérzetet. Hiába a magas ár, a komplett üvegtető így is csak az extralistára fért rá. A kupé elejét és hátát a nemrég ráncfelvarrott Maybach arculat szerint alakították ki, valamint módosították az első és hátsó lökhárítókat is. A hátsó nyomtávot 20 mm-rel növelték, a kerekekre pedig 20 colos felniket szereltek, de opcióként rendelhetőek 21 col méretűek is.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár