Sportos helyett biztonságos lesz az új Mitsubishi Outlander
Hírek, 2012. február. 9.
AS

Megjelent az első kép a Mitsubishi Outlander harmadik generációjáról, amely sportosról egyszerű stílusra váltott, és bővül a biztonsági felszereltsége is.

 

 

Merőben eltér elődjétől a Mitsubishi Outlander harmadik generációja. A kifutó modell nagyméretű hűtőmaszkja a Lancer Evo típusát juttatta eszünkbe, az újdonság viszont már azt a frontrészt viseli magán, amely a jövőben minden Mitsubishi sajátja lesz. A gyártó szerint szilárd, biztonságos és egyszerű stílust sugall az új külső.

 

A karosszéria mérete nem változik, ezért az utastér helykínálata is hasonló lesz a kifutó modelléhez, de a minősége jelentősen javul. Ezt új felületek alkalmazásával érik el: puha burkolatok, fémes betétek és fényes fekete felületek egyaránt megtalálhatók lesznek. Az Outlander továbbra is rendelhető lesz hétszemélyes kivitelben, csomagtér-fedele pedig már elektromotoros mozgatású is lehet. Olyan kényelmi és biztonsági extrák is megjelennek a modellben, mint a távolságtartó tempomat, a sávelhagyásra figyelmeztető és az ütközést mérséklő rendszerek.

 

Az európai piacon kétféle motorral lesz kapható az autó: a 2 literes, négyhengeres benzinessel és 2,2 literes, négyhengeres turbódízellel. Még nem döntötték el, hogy a start-stop rendszer és az új hatfokozatú automata sebességváltó melyik országokban lesz elérhető. Később azonban tölthető hibrid kivitellel is bővül a kínálat, még Európában is. A tisztán elektromos hajtással is haladni képes autó a PX-MiEV tanulmány alapján 800 kilométeres hatótávval és 50 g/km-es széndioxid-kibocsátással büszkélkedhet.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár