Hyundai váltót használhat a Chrysler
Hírek, 2012. február. 16.
Donci

Hivatalosan nem erősítették meg, de a Hyundai sebességváltóját használhatja a Chrysler az újonnan bemutatott Dodge Darthoz.

 

 

A Hyundai Motor America elnöke, John Krafcik a Car and Driver magazinnak adott interjújában megerősítette, hogy a koreai vállalat sebességváltókat szállít a jövőben a Chrysler által gyártott Dodge Dart modell számára. Habár úgy tűnhet, a két vállalat versenytársai egymásnak, az együttműködés mindkettőjük számára előnyös lehet. Mindkét vállalat használja a Mitsubishivel közös, már megszűnt Global Engine Manufacturing Alliance által kifejlesztett motorokat. Ennek eredményeként a Dart-ban található 2 és 2,4 literes motorok jó néhány részegysége igen hasonló, mint amely pl. a Hyundai Sonata modelljében található. Így nem túl nagy ráfordítással tökéletesen hozzá lehet illeszteni a Hyundai váltóját a Chrysler motorjaihoz. Az amerikai autógyártónak a kapott váltóművet mindenképpen át kell alakítania, hogy azok megfeleljenek a szigorodó üzemanyag-fogyasztási előírásoknak.

 

A Chrysler még nem erősítette meg a hírt, a Hyundai is hallgat arról, mely váltóműveket fogja átadni a Dart számára. Amennyiben a hír igaz, és a mérnökök a váltó átkalibrálásán dolgoznak, akkor minden valószínűség szerint a Hyundai hatfokozatú automatájáról van szó. A Chrysler a Detroiti Autószalon alkalmával emlegetett egy olyan motort, melynek fogyasztása a bűvös 40 mérföld/gallon (5,88 liter/100 km) alatt marad. A lap szerint ez csak egy 1,4 literes turbómotorral, vagy egy duplakuplungos váltóművel felszerelt 2 literes motorral lehetséges. Érdekes egybeesés...

 

Forrás: hyundaihirek.com, http://www.autoblog.com/2012/01/19/dodge-dart-to-use-transmission-from-hyundai/

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár