Hyundai váltót használhat a Chrysler
Hírek, 2012. február. 16.
Donci

Hivatalosan nem erősítették meg, de a Hyundai sebességváltóját használhatja a Chrysler az újonnan bemutatott Dodge Darthoz.

 

 

A Hyundai Motor America elnöke, John Krafcik a Car and Driver magazinnak adott interjújában megerősítette, hogy a koreai vállalat sebességváltókat szállít a jövőben a Chrysler által gyártott Dodge Dart modell számára. Habár úgy tűnhet, a két vállalat versenytársai egymásnak, az együttműködés mindkettőjük számára előnyös lehet. Mindkét vállalat használja a Mitsubishivel közös, már megszűnt Global Engine Manufacturing Alliance által kifejlesztett motorokat. Ennek eredményeként a Dart-ban található 2 és 2,4 literes motorok jó néhány részegysége igen hasonló, mint amely pl. a Hyundai Sonata modelljében található. Így nem túl nagy ráfordítással tökéletesen hozzá lehet illeszteni a Hyundai váltóját a Chrysler motorjaihoz. Az amerikai autógyártónak a kapott váltóművet mindenképpen át kell alakítania, hogy azok megfeleljenek a szigorodó üzemanyag-fogyasztási előírásoknak.

 

A Chrysler még nem erősítette meg a hírt, a Hyundai is hallgat arról, mely váltóműveket fogja átadni a Dart számára. Amennyiben a hír igaz, és a mérnökök a váltó átkalibrálásán dolgoznak, akkor minden valószínűség szerint a Hyundai hatfokozatú automatájáról van szó. A Chrysler a Detroiti Autószalon alkalmával emlegetett egy olyan motort, melynek fogyasztása a bűvös 40 mérföld/gallon (5,88 liter/100 km) alatt marad. A lap szerint ez csak egy 1,4 literes turbómotorral, vagy egy duplakuplungos váltóművel felszerelt 2 literes motorral lehetséges. Érdekes egybeesés...

 

Forrás: hyundaihirek.com, http://www.autoblog.com/2012/01/19/dodge-dart-to-use-transmission-from-hyundai/

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár