Visszatér a Smart Forfour
Hírek, 2010. október. 7.
AS

A Smart már 2007 óta nem kínál ötajtós modellt, mióta a Forfour gyártását beszüntette. Ezt az űrt fogják betölteni másfél éven belül, amint piacra dobják – kizárólag az USA-ban – a mostani hivatalos skicceken bemutatott kivitelt, míg meg nem érkezik a merőben új Forfour 2014-ben.

 

Eme átmeneti, hiánypótoló Forfour lesz az első gyümölcse a Daimler és a Nissan-Renault együttműködésnek, mely keretében a Nissan újonnan fejlesztett Micra-platformjára építik majd a Smart minijét, valamint más modelleket is.

 

 

A döntés nem véletlen. Miután a Smart 2008-ban a Fortwo-val debütált az Egyesült Államokban, a kezdeti sikerek után, az idei számok a januártól szeptemberig tartó időszakot tekintve 62%-os gyengülést mutatnak az előző évhez képest. Így hát lépni kellett. A gyár közleménye szerint az autó tökéletesen passzolni fog a megszokott Smart vonulatba, amellett, hogy több utas számára is elégséges férőhelyet kínál majd.

 

 

Részletes adatokat egyelőre nem tettek közzé, ezek az év vége felé várhatóak. Eközben a Daimler már szorgosan dolgozik egy új platformon, mely alapját képezi majd a 2012-ben érkező új Fortwo-nak, a 2014-es Forfournak és a Renault Twingónak is egyaránt.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár