Visszatér a Smart Forfour
Hírek, 2010. október. 7.
AS

A Smart már 2007 óta nem kínál ötajtós modellt, mióta a Forfour gyártását beszüntette. Ezt az űrt fogják betölteni másfél éven belül, amint piacra dobják – kizárólag az USA-ban – a mostani hivatalos skicceken bemutatott kivitelt, míg meg nem érkezik a merőben új Forfour 2014-ben.

 

Eme átmeneti, hiánypótoló Forfour lesz az első gyümölcse a Daimler és a Nissan-Renault együttműködésnek, mely keretében a Nissan újonnan fejlesztett Micra-platformjára építik majd a Smart minijét, valamint más modelleket is.

 

 

A döntés nem véletlen. Miután a Smart 2008-ban a Fortwo-val debütált az Egyesült Államokban, a kezdeti sikerek után, az idei számok a januártól szeptemberig tartó időszakot tekintve 62%-os gyengülést mutatnak az előző évhez képest. Így hát lépni kellett. A gyár közleménye szerint az autó tökéletesen passzolni fog a megszokott Smart vonulatba, amellett, hogy több utas számára is elégséges férőhelyet kínál majd.

 

 

Részletes adatokat egyelőre nem tettek közzé, ezek az év vége felé várhatóak. Eközben a Daimler már szorgosan dolgozik egy új platformon, mely alapját képezi majd a 2012-ben érkező új Fortwo-nak, a 2014-es Forfournak és a Renault Twingónak is egyaránt.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár