Turbómotor és érintőképernyő az új családi Daciában
Hírek, 2012. március. 7.
AS

Genfben mutatták be a Dacia új egyterű autóját, és a Lodgy nem csak tágas utastere miatt figyelemreméltó, hanem azért is, mert turbós benzinmotor is kapható lesz hozzá.

 

 

Bemutatkozott a Dacia új egyterű autója, amely a Logan MCV helyét is átveheti a kínálatban. A Lodgy ötajtós karosszériája 4,5 méter hosszú és 1,75 méter széles. Hétszemélyes változatban is kapni, ennek a harmadik üléssorán is találunk Isofix rögzítési pontokat, a hét ülés mögött 207 literes a csomagtartó. A harmadik üléssor összehajtható vagy kiszerelhető, ekkor öt üléssel már 827 literes a raktér. A kétüléses kialakítás esetén 2617 literes tér áll rendelkezésre.

 


Utastere a legmodernebb a Daciák közül, találunk a kormánykerékre került kapcsolót és még 7 colos érintőképernyőt is a középkonzolon az opciós navigációs-multimédiás egységnek. Újdonság a sebességkorlátozó, valamint a műszerfal tetején a háromliteres rekesz, amely az alapmodellben fedetlen, a többinél fedéllel lehet becsukni. A fedélzeten több kisebb-nagyobb rekesz várja az úti holmikat.

 


A Lodgy kínálatának újdonsága, hogy az 1,6 literes benzines szívómotor mellett már a Renault új, 1,2 literes, négyhengeres, közvetlen befecskendezéses, 115 lóerős TCe turbómotorjával is lehet választani. Az 1,5 literes, négyhengeres dCi dízelmotor is megtalálható a palettán, 90 és 110 lóerős teljesítménnyel.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár