Még szokni kell a Bentley luxusterepjáróját
Hírek, 2012. március. 7.
AS

Szabadidő-terepjáróval állt elő a Bentley a genfi autószalonon. Az EXP 9 F formáját még szokni kell, technikája azonban kielégítheti a vevőközönség igényeit.

 

 

Régóta beszélnek róla, hogy a Bentley is elkészítené saját szabadidő-autóját, és a most bemutatott EXP 9 F tanulmány kapcsán a brit márka illetékesei megjegyezték, hogy ez egy harmadik széria előfutára lehet. Arra azonban kevesen gondoltak, hogy nem a divatos Continental, hanem a konzervatív Mulsanne limuzin formáit örökítik át a terepjáróra. Az EXP 9 F ugyanis nagyrészt szögletes karosszériát kapott, a legfurcsábbak azonban mégis a hatalmas hűtőmaszkot övező fényszórók és menetfények. A tanulmányautó 23 colos kerekeken gurul.

 

 

Utastere minden luxussal ellátott, a 4+1 személyes berendezés azt jelenti, hogy hátul inkább két személynek kényelmes, akik gombnyomásra fotellé alakíthatják ülésüket. A két hátsó férőhely közé pezsgőspohár-tartó került, míg a csomagtér oldalaiból méretre készült piknikező készlet hajtható ki.

 Az EXP 9 F motorja is lenyűgöző: a 6 literes W12-es erőforrást nyolcfokozatú váltóval szerelték, 600 lóerős teljesítménye és 900 Nm nyomatéka a Bentley szerint új rekordot döntene a luxusterepjárók között. A szériagyártású modellben ennél kisebb erőforrás is elképzelhető: a Győrben gyártott 4 literes V8-as benzinesről és egy hibrid kivitelről is szólnak a hírek.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár