Háromhengeres motor az Infiniti sportautójában
Hír, 2012. március. 9.
Auto2

Elektromos hajtású sportautó koncepciójával állt elő az Infiniti: az Emerg-E hatótávját háromhengeres benzinmotor növeli.

 

 

A Lexus után az Infiniti sem akart sportautó nélkül maradni, ennek előzeteseként készítették el az Emerg-E tanulmányautót. A 4,46 méter hosszú, 1,95 méter széles és 1,22 méter magas koncepció karosszériája nagyrészt szénszálas anyagból készült, így mindössze 1,6 tonnát nyom. A középre beépített két elektromotor együttes teljesítménye 408 lóerő, amely remek menetteljesítményekhez segíti a sportkocsit. Az Emerg-E álló helyzetből négy másodperc alatt éri el a száz km/órát, és a 209 km/órás végsebességéhez is csak harminc másodpercre van szüksége.

 


Lítiumion akkumulátorai egy feltöltéssel 50 kilométerre elegendő energiával látják el a motort, ezért ha hosszabb távra indulnánk, akkor működésbe lép az 1,2 literes, háromhengeres benzinmotor, amely a hatótávot növeli. A Lotus közreműködésével fejlesztett, 56 lóerős kis erőforrás egy tank üzemanyaggal 480 kilométeren át hajtja az autót, 55 g/km-nyi széndioxid-kibocsátás mellett. Az Emerg-E fejlesztése teljes egészében Európában folyt, gyártásáról azonban még nincsenek hírek.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár