Az MG5 lehet a kínaiak Kia cee’dje
Hírek, 2012. március. 9.
AS

Az európai piacokon is sikeres lehet a legújabb kínai kompakt autó, a brit designer által tervezett MG5, amely még az idén bemutatkozik.

 

 

A jövő hónapban nyíló pekingi autószalonon mutatja be az immár kínai kézben lévő MG a legújabb modelljét. Az MG5 egy alsó-középkategóriás modell, ötajtós karosszériája 4,36 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,49 méter magas, ezzel beillik olyan riválisai közé, mint a Kia cee’d és az Opel Astra. Formája sem marad el azoktól, nem véletlenül: tervezője az a Tony Williams-Kenny, aki 2000 óta dolgozott a Rovernél, a márka újkori modelljei, mint az MG3 és MG6 is az ő nevéhez fűződnek.

 

 

A kínai kereskedésekben 1,8 literes, 105 lóerős benzinmotorral kínálják majd, de az európai piacra ennél kisebb lökettérfogatú, 115 és 165 lóerő közötti teljesítményű motorokat szánnak. A biztonságával nem lehet gond, a márka nagyobb modellje, az MG6 ugyanis négy csillagot szerzett az Euro NCAP töréstesztjén. Ha a minősége is rendben van, akkor könnyen lehet, hogy az MG5 lesz a kínaiak cee'dje. Európai bevezetésére azonban legkorábban másfél év múlva kerülhet sor.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár